‘Waar de Helden zijn’ op NPO 2 Extra

Deze film biedt je een unieke inkijk in een gezin dat te maken krijgt met grote uitdagingen. Over de veerkracht en levenslust van een gezin waarin de zoon zwaar gehandicapt is. Maar net zo goed een gezin zijn dat lijkt op vele anderen. Over wat het betekent ouder te zijn. Wat het betekent zus te zijn, of broer. Over wat het betekent om familie te zijn.

Een reactie op de film:Je voelt je helemaal geen outsider, eerder een goede vriend van de familie, die stukjes van dat moeilijke, boeiende parcours mag meemaken.

Zoon Jons is zwaar gehandicapt. Het stormt in zijn hoofd. Als hij nog maar zeven is nemen zijn ouders de bijna onmogelijke beslissing om hem in een instelling te laten wonen. Ook daarna gaat het gezinsleven, in een andere vorm, door. Jons is inmiddels in de twintig. Zijn moeder is actrice en maakte een theatervoorstelling over die onmogelijke beslissing. Dankzij home videos & foto’s uit het familie-archief en scènes uit de theatervoorstelling zijn we deelgenoot van de worstelingen van het gezin.

Voor de credits klik hier.