Ambassadeurs verdraagzaamheid 2013

Voor het maken van de film “Ik Neem Je Mee’ zijn Naima Azough en Ange Wieberdink gekozen als Ambassadeur verdraagzaamheid 2013 door de organisatie Paleis van de Verdraagzaamheid.

Uit het juryrapport:
Naïma Azough is journalist, politica en programmamaakster. Ange Wieberdink is documentairemaker en filmproducent. Samen maakten zij een documentaire over Marokkaanse gezinnen met een gehandicapt kind, ‘Ik neem je mee’ (NTR).
De documentaire laat zien hoe moeilijk het vaak is voor deze ouders om goede informatie te krijgen over wat hun kind scheelt. Ook toegang tot behandelingen, voorzieningen en hulp krijgen ze minder makkelijk. De documentairemaaksters maken een taboe zichtbaar en laten zien dat de zorginstellingen te weinig oog hebben voor de positie van migranten.

NaimaAngeVierkant

 

 

Leave a Reply