‘Ik neem je mee’ in Marokko

‘Ik neem je mee’ gelanceerd in Marokko

IMG_1321
bezoek ambassade
Eind maart 2015 is de film ‘Ik neem je mee’ op het Handifilm Festival in Rabat in Marokko in premiere gegaan. Naima Azough, Salima Boumeaza, Nordin Dahhan en Ange Wieberdink waren naar Marokko gereisd om bij de vertoning aanwezig te zijn. Ook Soumia Amrani, voorzitter van het Collectif Autism Maroc was erbij.
Ambassadeur Ron Strikker, van de Nederlandse ambassade in Rabat, leidde de film kort in. In zijn woorden: “Deze documentaire, die het leven beschrijft van Marokkaanse – en Nederlands-Marokkaanse families met een gehandicapt kind, is een schitterend voorbeeld wat Marokkanen en Nederlanders te bieden hebben als ze zich verenigen. (…) Een ontroerende film, een bron van inspiratie voor ons allen.”
De film werd goed ontvangen en riep emotionele reactie op van toeschouwers uit de zaal. Verschillende toeschouwers zijn van plan om de film in hun eigen organisatie te laten zien.

 

 

Leave a Reply